2016

KIRJAHYRRÄ INNOSTI LAPSIA JA NUORIA

Naantalissa toista kertaa toteutettu lastenkirjallisuusfestivaali KIRJAHYRRÄ osoitti, että lasten- ja nuortenkirjallisuudessa on vetovoimaa.

Lauantaina päättyneen kolmipäiväisen festivaalin tapahtumiin osallistui yhteensä 2000 kävijää. Luvussa on mukana festivaalin omissa toimipisteissä tapahtuneiden ohjelmanumeroiden lisäksi Kirjahyrrän lukuisat oheisohjelmat, kuten kirjailijoiden lähiseudun kouluihin tekemät vierailut, Naantalin matkailun toteuttamat Risto Räppääjä -matkailukierrokset sekä Taidehuoneella avattu ROBOTOI-näyttely.

Suosituimpia esiintyjiä olivat Harri István Mäki, Maijaliisa Dieckmann ja Jyri Paretskoi, joita kerääntyi kutakin kuuntelemaan lähes 100 koululaista. Kouluissa vierailevat Tuula Kallioniemi, Teija Rekola ja Siri Kolu saivat niin ikään satakunta silmäparia. Nukketeatteri Taiga-Maton itämaista satunäytelmää seurasi kahden päivän aikana 140 lasta. Myös SirkusUnionin sirkustyöpaja sekä kirjailijoiden Tiina Hautalan ja Kalle Veirton esitykset keräsivät kukin yli 50 osallistujaa. Seurakuntakeskuksen tiloissa järjestetyt erityistukea tarvitsevien lapsiryhmien ja leikki-ikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen suunnatut tapahtumakokonaisuudet tavoittivat yli 250 osallistujaa.

Sana- ja kuvataiteen työpajoissa, Hali-Koiran tarinatuokiossa ja laitumelta Skype yhteyden päästä tavoitetut lukulehmät saavuttivat niin ikään suuren suosion.

Kaikkiaan KIRJAHYRRÄSSÄ nähtiin lähes 60 ohjelmanumeroa, joita toteutti yli 40 kirjallisuuden, kirjoittamisen ja esitystaiteen ammattilaista.

Lastenkirjallisuusfestivaali KIRJAHYRRÄN järjesti Kirjahyrrä ry yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Naantalin kaupungin, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Kirjan talon kanssa. Lisäksi tapahtumaa oli toteuttamassa lähemmäs 30 kirja-alan yhdistystä, organisaatiota ja elinkeinoelämän toimijaa.

Pekka Vartiainen
Toiminnanjohtaja

Toimintakertomus

Ohjelmatarjonta

Kirjahyrrä medioissa

Lehdistötiedotteet

Yhteistyökumppanit