Festivaali

Naantalin lasten ja nuorten kirjallisuusfestivaali haluaa vahvistaa kirjallisuuden, kirjoittamisen ja lukemisen arvostusta ja asemaa Suomessa.

Festivaali kokoaa yhteen kirjallisuuden tekijöitä ja lukijoita, niin kirjallisuuden kuin lasten ja nuorten parissa työskenteleviä toimijoita sekä kotimaasta että ulkomailta.

Festivaalin aikana kirjailijat tapaavat lukijoita, lukevat tekstejään, keskustelevat tarinoista ja kertovat kirjojensa synnystä. Lapsille ja nuorille järjestetään työpajoja, joissa kirjoitetaan ja opetellaan tarinankertomisen erilaisia keinoja. Pelit, sarjakuvat, leikit vievät kohti mielikuvituksellisia seikkailuja – sadut, runot ja lorut kielen mahdollisuuksien äärelle.

Festivaalilla lapset ja nuoret tutustuvat kirjallisuuteen omaehtoisesti ja yhdessä tekemällä. Aikuisille tapahtuma antaa tilaisuuden saada tietoa ja käydä lasten- ja nuortenkirjallisuuden tekijöiden sekä alan asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa keskusteluja lastenkulttuuria lähellä olevista aiheista.

Naantalin kirjallisuusfestivaalin ydin on kirjallisuudessa ja sen kyvyssä antaa elämyksiä lukijoille. Tapahtuman pääosassa ovat lapset ja nuoret sekä kertomusten ja tarinoiden voima ja merkitys. Tapahtuman tavoitteena on herättää tarinat henkiin ja siirtää ne myös uusille sukupolville!

Tapahtuman tuottaa Naantalin Kirjahyrrä ry.

Kirjahyrrä sai vuonna 2015 Suomen arvostelijainliiton tunnustuksen vuoden tärkeimmästä läpimurrosta!