Festivaali

Jenni Haukio
Festivaalin suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Naantalin lastenkirjallisuusfestivaali haluaa vahvistaa lapsille ja nuorille suunnatun kirjallisuuden arvostusta ja asemaa Suomessa.

Festivaali kokoaa yhteen lastenkirjallisuuden tekijöitä ja lukijoita, niin kirjallisuuden kuin lastenkulttuurinkin parissa työskenteleviä toimijoita sekä kotimaasta että ulkomailta.

Festivaalin aikana kirjailijat tapaavat lukijoita, lukevat tekstejään, keskustelevat tarinoista ja kertovat kirjojensa synnystä. Lapsille järjestetään työpajoja, joissa kirjoitetaan ja opetellaan tarinankertomisen erilaisia keinoja. Pelit, sarjakuvat, leikit vievät kohti mielikuvituksellisia seikkailuja – sadut, runot ja lorut kielen mahdollisuuksien äärelle.

Lastenkirjallisuuden festivaalilla lapset ja nuoret tutustuvat kirjallisuuteen omaehtoisesti ja yhdessä tekemällä. Aikuisille tapahtuma antaa tilaisuuden saada tietoa ja käydä lasten- ja nuortenkirjallisuuden tekijöiden sekä alan asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa keskusteluja lastenkulttuuria lähellä olevista aiheista.

Naantalin lastenkirjallisuusfestivaalin ydin on kirjallisuudessa ja sen kyvyssä antaa elämyksiä lukijoille. Tapahtuman pääosassa ovat lapset sekä lapsille suunnatut kirjat, kertomusten voima ja merkitys. Tapahtuman tavoitteena on herättää tarinat henkiin ja siirtää ne myös uusille sukupolville!

Tapahtuman tuottaa Kirjahyrrä ry.

Kirjahyrrä sai vuonna 2015 Suomen arvostelijainliiton tunnustuksen vuoden tärkeimmästä läpimurrosta!