ESIINTYJÄT

Anne-Maija Aalto Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja kertoo teoksestaan ”Mistä valo pääsee sisään”.

Tapani Bagge Tähän mennessä noin 140 teosta julkaissut palkittu kirjailija on tunnettu myös selkokirjoistaan. Mitä ja millaisia ovat lasten ja nuorten selkokirjat?

Magdalena Hai Palkitun fantasiakirjailijan teoksia on käännetty 24 kielelle. Millaisista aineksista syntyvät suositut lasten- ja nuortenkirjat?

Elina Hirvonen Toimittajana ja dokumenttielokuvien tekijänäkin tunnettu monipuolinen kirjailija kertoo kirjailijantyöstään ja uusimmasta lastenkirjastaan ”Pelastuspartio Julia ja Kalle”.

Markku Karpio Useita nuortenromaaneja julkaissut kirjailija sai tehtäväkseen kirjoittaa kirjan vasta lukemaan oppineille lapsille. Miten syntyi ”Kalastuspartio Verkkoviikarit”?

Markku Kaskela Runoilijana ja lastenkirjailijana ansioitunut palkittu tekijä kertoo kirjailijantyöstään ja teoksestaan ”Johannes tekee oikein”.

Jukka Laajarinne Miten tietoa etsitään ja mistä sitä voi löytää? Kirjailija kertoo teoksensa ”Mansikkamysteerin” synnystä.

Roope Lipasti Monipuolinen ja palkittu kirjailija kertoo muun muassa tosiasioita Suomen suosituimman junioripelaajan Lätkä-Laurin maailmasta.

Tittamari Marttinen Laajan ja monipuolisen tuotannon kirjoittanut kirjailija tunnetaan ennen kaikkea lasten- ja nuortenkirjoistaan. Hän kertoo kirjailijantyöstään ja tuoreimmasta nuortenkirjastaan ”Sarjarakastuja”.

Anniina Mikama Monipalkittu nuortenkirjailija ja kuvittaja kertoo työtavoistaan ja kirjoistaan. Ehkä hän myös paljastaa, mitä tekemistä merirosvoilla, salapoliiseilla ja syvänmerensukeltajilla oli kirjailijaksi ryhtymisen kanssa?

Reetta Niemelä ja Katri Kirkkopelto Palkitut ja tuotteliaat runoilija ja lastenkirjailija Reetta Niemelä sekä kuvataiteilija, kuvittaja ja kirjailija Katri Kirkkopelto kertovat yhteistyöstään ja uuden fantasiasarjan aloittavasta teoksestaan ”Mustan kuun majatalo”.

Susanna Sjöman Vieraskieliset kirjat eivät käänny suomeksi itsestään. Suositun ”Yrmeä Yksisarvinen” -kirjasarjan suomentaja kertoo työstään.

Riitta Suominen Maskulaisen kirjoittamisen ammattilaisen, sanataiteilijan ja kirjoittajaohjaajan sadutushetkessä lapsi kertoo tarinan ja aikuinen kirjoittaa sen sellaisenaan ja sitä ohjaamatta muistiin. Kun teksti on valmiina paperilla, kirjaaja lukee sen ääneen. Sadun kertoja saa oman satunsa mukaansa.

Katri Tapola Usean eri kirjallisuudenlajin taitajana sekä monikielisen sanataiteen sillanrakentajana kunnostautunut kirjailija kertoo tarinoiden voimasta ja välittämisestä sekä uusimpien kuvakirjojensa, mm. ”Päivänvarjotyttö” (suomi-dari), synnystä.

Anna-Maria Toivonen Sosiaalikasvattaja, kansanmuusikko, musiikkiterapeutti ja musiikkipedagogi on myös tarinankerronnan ammattilainen. ”Lepakon tarina” on vuorovaikutuksellinen tarinankerrontaesitys pienestä lepakosta ja kaikesta siitä, mikä on tärkeätä niin pienille eläimille kuin ihmisille. Lisää Anna-Mariasta: https://annastuuma.com/

Tuutikki Tolonen Palkittu sanataidekasvattaja ja lastenkirjailija kertoo jännittävän ja suositun ”Agnes”-kirjasarjan synnystä ja sisällöstä.

Veera Vähämaa Sanataideohjaaja ja lastenkirjailija kertoo humoristisesta ja jännittävästä kirjasarjastaan ”Etsivätoimisto Muro”.

Mika Wickström Palkittu lasten- ja nuortenkirjailija sekä useiden urheiluaiheisten tietokirjojen tekijä kertoo uusimmasta jalkapalloaiheisesta teoksestaan ”Linda, Linda”.

… emmekä unohda näitäkään, Naantalin seurakuntakeskuksessa keskiviikkona 2.11. klo 9.15-11.30

Teatteri Kurnuttava Sammakko esittää ”Mollistavia mietteitä”. Molli on pieni, karvainen otus, jolla on tärkeä tehtävä. Tehtävä, joka liittyy sen ystävään Pikku Sisuun. Tehtävä ei ole ihan helppo suorittaa, sillä Molli eksyy kerran, jos toisenkin, mietteisiinsä.

Esitykset alkavat klo 9.15 sekä 10.15. Esityksen kesto n. 35 min.

Treeniteatteri esittää ”Minttu Metsätonttu sukeltaa satuarkkuun.” Minttu Metsätonttu päättää kirjoittaa kirjan, jossa hän itse on suuri sankari ja inspiroituu satuarkusta löytämistään esineistä. Ystävä pitää pelastaa ja kekseliäisyytensä avulla Minttu pelastaa joulun.

Esitys alkaa klo 10.15. Kesto 40 min.

Seurakuntakeskuksessa tarjolla myös työpajoja, lukunurkka, runorata ja tarinakuutiolla tarinointia.